Udgivelser: Bøger

Fortællinger fra Vintersbølle

Forlaget Museerne.dk, 86 sider, 100 kr.

Fortællinger fra Vintersbølle er en samling fortællinger om hverdagslivet i Vintersbølle og Nyråd igennem tiderne. Vi har samlet en række fortællinger om Vintersbølle og Nyråd fra tidernes morgen til i dag. Vi fortæller om Kalvehavebanen, der blev til Bakkebøllestien, Børnesanatoriet der blev til Vintersbølle Strand og Sommerpensionatet Søeholm for ikke at nævne Nyråd Andelsmejeri.

Herudover fortælles Beværterhusets og vores egen historie.

Fortællingerne udgives i anledning af Lokalhistorisk Forening for Vintersbølle/Nyråds 10-års jubilæum i august 2010.

 

 Fortællinger fra Nyråd

Fortællinger fra Nyråd, 86 sider, 150 kr.

Fortællinger fra Nyråd er en samling fortællinger om hverdagslivet i Kulsbjerg og Nyråd igennem tiderne.

Vi har samlet en række fortællinger fra personer og om steder. Vi fortæller om Kulsbjerg områdets natur- og kulturhistorie, vandets historie for møllerne i Vintersbølle, skolernes betydning for samfundets udvikling, en spændende beretning om et hus og dets beboere igennem 100 år, familiefortællinger om en købmandsgård, en bondegård på Hovedgaden samt livet som bagerfrue. Desuden en gennemgang af Nyråds nyere udvikling, et interview med en af de mange frivillige ildsjæle og en gennemgang af foreningens aktiviteter gennem det seneste årti.

Fortællingerne udgives i anledning af Lokalhistorisk Forening for Vintersbølle/Nyråds 20-års jubilæum i august 2020.

Fuld af liv i 100 år

Vintersbølle Skole, 43 sider, gratis tillæg til Fortællinger fra Vintersbølle

Udgivet i anledning af Vintersbølle Skoles 100års jubilæum.

Hæftet er en indsamlet buket af historier fra forskellige skribenter. Det er et historisk rids af skolens udvikling, nuværende og tidligere elevers beskrivelser af hverdagen og personalets oplevelser. Alt i alt et spændende indblik i en skole fuld af liv.