Kend din skov søndag 15. oktober 2023

Kend din skov søndag 15. oktober 2023

Kend din skov

Foreninger og frivillige inviterer til “Kend din skov” – En slags åben hus i skoven hos alle de foreninger, klubber og andre, der er knyttet til skoven.

Vintersbølle skov indeholder kultur, historie og smuk natur og danner ramme om en masse foreninger og klubbers aktiviteter. Vi vil gerne udbrede kendskabet til disse og inviterer derfor til ‘Kend din skov’ arrangement. En slags åben hus i skoven hos alle de foreninger, klubber og andre, der er knyttet til skoven.

I skoven vil der være aktiviteter for både børn og voksne:

1. Gåtur i skoven: Lokalhistorisk forening for Vintersbølle/Nyråd guider fra skolen ned igennem skoven til Theisens Papirværk. Turen starter ved skolen i Nyråd kl.13.00.

2. Theisens Papirværk: Her vil blive orienteret om stedets historie og status for bygningens fremtid.

kl. 13:30 – 13:45 er der indvielse af områdets aktivitetsredskaber

3. Hestevognskørsel: I år er der arrangeret hestevognskørsel på Vintersbølle Skovvej i tidsrummet 13.00-16.00. Hestevognskørslen fungerer både som transport mellem aktiviteterne og som en hyggelig tur i efterårsskoven.

4. Beværterhuset: Lokalhistoriskforening for Vintersbølle/Nyråd holder åbent hus og fortæller om processen omkring blegning samt historien omkring Beværterhuset og Blegen. Her vil der blive solgt kaffe og kage til 25 kr. og fortalt om historien. Lokalforum er til stede ved Beværterhuset og fortæller lidt om hvem de er.

4. Orienteringsklub O-63: O-63 afholder et orienteringsløb på “Find vej kort i Vintersbølle Skov”. Der vil være en kort nem bane på ca. 2,5 km på stier og veje og en lang svær bane på ca. 5 km. Start fra Beværterhuset fra kl.13.30 og herefter løbende.

5. FDF hytten: Hytten vil være åben og der fortælles om FDF, aktiviteter og hyttens historie og der vil være aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Der vil være bål med mulighed for at købe pølser og brød samt bage snobrød og lave popcorn gratis.

6. Kong Valdemars Plads: Her fortælles der om Langdyssen og stedets historie og pladsen er også start for et aktivitetsløb der binder Kong Valdemars Plads sammen med Skovhytten. Der er en lille præmie ved Skovhytten for gennemført løb.

Tidspunkt: Søndag den 15. oktober 2023, start kl. 13.00 og slut kl. 16.00.

Mødested: Parkering og mødested ved Kulsbjerg Skole, Nyråd Afd., Bakkebøllevej 6, 4760 Vordingborg.

Kl. 13.00 vil Lokalhistorisk Forening tage imod folk ved p-pladsen, uddele kort over aktiviteterne og guide folk ned i skoven.

Arrangører: Lokalhistorisk Forening for Vintersbølle/Nyråd, Theisens Papirværk, FDF Ørslev-Vordingborg, O-63, Lokalforum og Vordingborg Kommune.

Info: Man kan betale med kontanter eller mobilepay alle steder. Der gøres opmærksom på, at man ikke må køre i bil i skoven til arrangementet.Fri entré