Generalforsamlingsreferat 14. marts 2016

Generalforsamlingsreferat 14. marts 2016

Referat af foreningens ordinære generalforsamling afholdt mandag den 14. marts 2016.

  1. Steffen Marcussen blev enstemmigt valg som dirigent og konstaterede generalforsamlingen var rettidig indkaldt og beslutningsdygtig. 16 medlemmer var mødt frem.
  2. Formand Inga Halldorsdottir aflagde beretning om foreningens aktiviteter i det forgangne år, hvor medlemstallet har været 50. Ud over de mange faste arrangementer, var det særlig glædeligt med et samlet besøgstal på 350-400 på Beværterhusets mange forskellige åbningsdage.

Af nye gøremål, som foreningen har deltaget aktivt i det forgangne år, kunne nævnes; stiftelsen af Den selvejende institution Theisens Papirværk. Afprøvning i Algade 63 af interessen for et bymuseum i Vordingborg, som blev den ønskede succes og efterfølgende er en forening nedsat med henblik på at videreudvikle ideer og muligheder for lokaliteter hertil.

Udgivelse af pjecen om Mølleruten med tilskud fra Friluftsrådet og Vordingborg Kommune og en indvielse af ruten på en vejrmæssigt flot sommerdag var også en mindeværdig succes.

Af kulturaftener den sidste mandag i måneden kunne nævnes spændende arrangementer med:

Jesper Hansen der bl.a. fortalte om sine aner i Købmandsgården, Karin og Jette som fortalte om Vordingborgskolen gennem 110 år, en rundvisning på Borgen en sensommeraften i august, H.C. som beskrev sit liv på Møn, Jesper Herbert Nielsen fortalte om processerne når historiske bygninger renoveres og året sluttede vi af med at Anna-Maria Helfer fortalte nissernes historie.

Blegegruppen har været ude fem gange i det forgangne år og den af H.C. årligt veltilrettelagte foreningsudflugt, som i år gik til Herlufsholm, var også en succes.

Herud over takkede formanden for det gode samarbejde med blandt andre Vordingborg Kommune, Museum Sydøstdanmark, Køng Museer og Lokalrådet.

På det årlige møde i styringsgruppen for Beværterhuset er man enige om at fastholde det autentiske for beskrivelse af historien.

  1. Kasserer Peter Apel fremlagde de reviderede regnskaber for henholdsvis foreningen og Beværterhuset, som blev godkendt med akklamation.
  2. Budgetforslaget for det kommende år blev ligeledes fremlagt og godkendt.
  3. Bestyrelsens forslag til kontingent på kr. 75 pr. husstand om året blev også godkendt.
  4. Udkast til aktiviteter og arrangementer for 2016/17 blev omdelt.
  5. Indkomne forslag. Der var ikke indkommet nogle.
  6. Valg til bestyrelse. Peter Apel og Lars Lyngskov var på valg og blev genvalgt.

Valg af 2 suppleanter. Rie Hansen og Bente Andersen var på valg og blev valgt.

  1. Valg af revisorer og revisorsuppleant. Tove Jensen og Jørgen Larsen var på valg og blev genvalgt.
  2. Under eventuelt opfordrede formanden alle til at byde ind med hvad man hver især magter i form af søndagsvagter i Beværterhuset, høslet, kagebagning til arrangementer m.v.