Støtteforening for Theisens Papirværk etableret

Støtteforening for Theisens Papirværk etableret

Så lykkedes det. Den 1. februar 2016 var der stiftende generalforsamling for støtteforeningen. Der blev valgt en bestyrelse bestående af Bjørn Hansen, Finn Rasmussen (kasserer) og Inga Halldorsdottir (formand og sekretær). Støtteforeningen er blevet etableret i et samarbejde mellem Museumsforeningen Sydsjælland og Møn og vores egen Lokalhistorisk Forening for Vintersbølle/Nyråd.

En gruppe driftige folk har allerede været i gang med at rydde op ved papirværket. Der har i alt været 6 arbejdsdage, hvilket tydeligt kan ses. Hærværket er stoppet, der er ryddet op inde i huset, huset er sikret mod sne og regn, og det arkæologiske arbejde er så småt ved at begynde.

Arbejdsdagene er hver anden fredag, kl. 10-16.

Bestyrelsen for Theisens Papirværk har allerede etableret et godt samarbejde med Vordingborg Kommune om sikring af tilkørselsforhold til papirværket og genetablering af spang (lille bro) over Vintersbøllebækken. Det store arbejde med at søge fonde til de forskellige dele af restaureringen, herunder etablering af arbejdsvej, kan begynde.

Fredag den 12. februar 2016 havde støtteforeningen den store ære at modtage årets Museumspris på kr. 5.000,- ved Museumsforenings årsfest 2016. Museumsprisen er indstiftet af Museumsforening Sydsjælland og Møn for at sætte fokus på en særlig indsats på det museale område. Vi takker for prisen. Det er en stor ære.

Du kan melde dig ind i støtteforeningen ved at skrive en mail til ingahalldorsdottir@webspeed.dk. Kontingentet er fastsat til 100,- pr. medlem – der vil sener blive udsendt opfordringer til at indbetale kontingent.