Vordingborg Bymuseum på Algade 63

Vordingborg Bymuseum på Algade 63

En arbejdsgruppe har arbejdet på det over en periode og nu er det lykkedes.
For at afprøve ideen til et muligt Vordingborg Bymuseum, er et kommunalt ejet forretningslokale stillet til rådighed for en periode og da den sydlige side af Nyråd Hovedgade har været en del af Vordingborg Købstad, er det os en glæde at have fået lov til at deltage i arrangementet.
Udstillingen består af plancher om byens udvikling og kendte historiske personer og for Nyråds vedkommende, af plancher med fotografier af malerier i byen og omegnen. Desuden er en legetøjsudstilling med udgangspunkt i Museum Sydøstdanmarks samlinger, og montre med genstande med tilknytning til Vordingborg, også udlånt fra Museum Sydøstdanmarks arkiver. Museet for Falsterske Fodregiment bidrager ligeledes med nogle genstande og også flere privatpersoner har velvilligt stillet genstande til rådighed for udstillingen.
Udstillingen er bemandet med frivillige historisk interesserede vagter fra de lokale foreninger, der vil være til stede i hele udstillingens åbningstid, så kom endelig ind.
Udstillingen åbner torsdag den 1.oktober og har sidste åbningsdag søndag den 18. oktober. Der er åbent alle dage fra kl. 12-16 og det er på Algade 63 (som senest har huset Sportigan).