Kulturaften mandag 30. september 2019 kl. 19-21.

Kulturaften mandag 30. september 2019 kl. 19-21.

Arne Holdensen var i maj måned i år på rejse i Malawi med Røde Kors. Nu kommer han mandag den 30. september 2019 kl. 19.00 – 21.00 og fortæller om Malawi, som er et af verdens allerfattigste lande og i år ramt af 3 naturfænomener, som har drevet befolkningsgrupper på flugt, ødelagt huse og høsten. Siden 1984 har Røde Kors i Danmark været engageret i landet med dels hjælpearbejde, men også udviklingsarbejde.

Arne fortæller:
”Rejsens formål var at studere udviklingsarbejdet i 2 distrikter i det sydlige Malawi. Vi besøgte landsbyer, hvor Røde Kors frivillige var med til at højne hygiejnen bl.a. ved bygning af toiletter, ”baderum” og simple vaskefaciliteter. Vi så en renovering af et vandforsyningsanlæg til glæde for 8000 mennesker. Vi besøgte en mødregruppe, som hjalp piger, der var nået menstruationsalderen og derfor i stor risiko for at droppe ud af skolen. Vi besøgte en landsby, som var forladt efter den store tyfon Idai og beboernes midlertidige shelters og den nye by. Vi besøgte en børnehave med 270 børn og drevet af 20 frivillige, som sørgede for at de fik et måltid mad og sikkerhed, mens mor var i marken og far ude at arbejde – måske i udlandet.

Jeg besøgte landet for 40 år siden og så kun meget lidt udvikling ude i de svært tilgængelige områder, vi besøgte.

Selv om alt efter vore normer synes fattigt og trøstesløst, mødte vi en stor livsglæde og taknemmelighed over den hjælp som kom. Sang og dans er et vigtigt element i dagligdagen også i sundhedsformidlingen.

Levealderen er øget med 60% og børnedødeligheden faldet, så der er stadig ”Hope for those in need”.

Sted: Samlingssalen Kulsbjerg Skole, Nyråd afd., Bakkebøllevej 6, 4760 Vordingborg.

Der kan købes kaffe/the og kage for kr. 20,-

Alle er velkomne.