"Kend din skov" søndag 14. oktober 2018 kl. 13-16

“Kend din skov” søndag 14. oktober 2018 kl. 13-16

Søndag den 14. oktober inviterer Kulsbjerg Skole, Lokalhistorisk Forening for Vintersbølle/Nyråd, Theisens Papirværk, FDF Ørslev-Vordingborg, O-63 og Vordingborg Kommune til ”Kend din skov” arrangement i Vintersbølle Skov. Der vil være aktiviteter rundt i skoven mellem kl. 13 og 16. En ny tradition, hvor de lokale foreninger, klubber, skolen og kommunen vil vise, hvad skoven danner ramme om.   

Vintersbølle skov indeholder kultur, historie og smuk natur. Det giver rige muligheder for både børn, unge, voksne og ældre til at samles og få mange fantastisk oplevelser sammen. Skoven danner desuden ramme om en masse foreninger og klubbers aktiviteter. Vi vil gerne udbrede kendskabet til disse. Derfor er vi gået sammen om arrangementet ”Kend din skov”, der ligger i skolernes efterårsferie. Kend din skov er et arrangement, hvor vi holder en slags åben hus i skoven hos alle de foreninger, klubber og andre der er knyttet til skoven og som har interesse i det.

I skoven vil der være aktiviteter for både børn og voksne:

1.     Fortælling ved vandløbet Fladbækken/Vintersbølle Bæk med vandløbsbiolog Jimmi kl.13.00-14.00. Turen starter ved skolen i Nyråd.

2.     Theisens Papirværk: Per Ole og Jørgen fra Theisens Papirværk vil fortælle om historien og projektet. Per Ole holder en guidet tur kl.14.15-15.15 med start fra Theisens Papirværk

3.     Beværterhuset: Lokalhistoriskforening for Vintersbølle/Nyråd holder åbent hus. Her vil der blive solgt kaffe og kage til 20 kr. og fortalt om historien. Husk kontanter.

3.     Orienteringsløb med start kl.13.15 fra Beværterhuset arrangeret af orienteringsklubben O-63.

4.     Vi skal hos naturvejleder Christina lærer at bruge skoven som legeplads, bygge både og huler samt se på smådyr ved skoven og bækken ved Beværterhuset.

5.     Blegen: Lokalhistoriskforening for Vintersbølle/Nyråd vil vise og fortælle om processen omkring blegning samt fortælle historien omkring Beværterhuset og Blegen.

6.     FDF hytten: Hytten vil være åben for info vedr. FDF. Der vil være bål med mulighed for at købe pølser og brød samt bage snobrød og lave popcorn gratis.