Kend din skov - søndag 15. oktober kl. 13.00-16.00

Kend din skov – søndag 15. oktober kl. 13.00-16.00

Kend din skov – aktiviteter

1. Vandløb og fisk: Vandløbsbiolog Jimmi fra Vordingborg Kommune vil fortælle om Vintersbøllebæk og Fladbækken. Jimmi vil fortælle om ørreder i vandløbet og om vandløbsrestaurering og der vil blive elfisket. Start kl. 13.00 til ca. 13.45.

2. Nyråd Løbeklub: Vi løber ca. 6 km i stille og roligt tempo, hvor alle kan være med. Vi stopper ved de forskellige seværdigheder, hvor der vil stå en person og fortælle om det, vi ser. Der er en frontløber, der viser vej og en der løber bagerst og sørger for, at alle kommer med rundt. Vi starter kl. 13.00 fra Hallen ved skolen og slutter i Beværterhuset, hvor man kan få vand og købe kaffe/kage for 20 kr. (Så husk 20 kr., hvis I vil have kaffe).

3. Theisens Papirværk: Per Ole og Jørgen fra Theisens Papirværk vil fortælle om historien og projektet.

4. Beværterhuset: Lokalhistorisk forening for Vintersbølle/Nyråd holder åben hus. Her vil der blive solgt kaffe og kage til 20 kr. og fortalt om historien. Husk kontanter.

5. Orienteringsklub 0-63: O-63 afholder et orienteringsløb i skoven vest for Vintersbølle Skovvej med 8 – 10 poster markeret med en rød/hvid skærm. Løbet starter fra Beværterhuset med første start kl. 14.30 og med 2 min. interval mellem løberne. Der må løbes enkeltvis eller man kan løbe flere sammen. O-løbet kan for de hurtigste løbes på ca. 30 min. – men det gælder ikke kun om at komme først – men også at få en god tur i skoven. Der vil selvfølgelig være instruktion for dem der ønsker det fra kl. 14.15.

6. Blegen: Lokalhistorisk forening for Vintersbølle/Nyråd vil vise og fortælle om processen omkring blegning samt fortælle historien omkring Beværterhuset og Blegen.

7. FDF hytten: FDF Ørslev-Vordingborg holder åben hytte. Skovhytten vil være åben for info vedr. FDF. Der vil være bål med mulighed for at købe pølser og brød samt bage snobrød.

8. Kong Valdemars plads: Lokalhistorisk forening for Vintersbølle/Nyråd fortæller om stendyssen og om områdets øvrige gravhøje.